Dostupni linkovi

SZO donirala 11 tona zaštitne opreme zdravstvenim radnicima u RS


Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) uručila je danas u Banjaluci donaciju zdravstvenom sistemu bh. entiteta Republika Srpska.

Direktor kancelarije SZO u Bosni i Hercegovini Victor Olsavszky istakao je da se radi o 11 tona zaštitne opreme, koja je namijenjena zdravstvenim radnicima.

„U tih 11 tona zaštitne opreme za zdravstvene radnike koji se bore na prvoj liniji fronta sa virusom, nalaze se viziri, zaštitne naočale i zaštitine maske“, naveo je Olsavszky.

Iz Instituta za javno zdravstvo u utorak 28. juna je rečeno da će uvažiti preporuke Svjetske zdravstvene organizacije koje se odnose na način testiranja, retestiranja i trajanja izolacije za osobe koje su pozitivne na korona virus.

U pоslеdnjа 24 sata u Rеpublici Srpskoj korona virus је pоtvrđеn kоd još 66 osoba, priјаvljеn je i јеdаn smrtni slučај, što je, kako kažu u Institutu, nastavak nepovoljne epidemiološke situacije u ovom bh. entitetu.

Na donaciji koja je uručena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske zahvalili su se ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić i vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković.

XS
SM
MD
LG