Dostupni linkovi

U Crnoj Gori dvoje umrlih i 95 zaraženih koronom


Podgorica

U Crnoj Gori je u poslijednja 24 sata zabeležno 95 slučajeva zaraze COVID-om 19, dok su dva lica preminula.

Time je broj smrtnih slučajeva povećan na 36 od početka juna, kada je proglašen kraj pandemije, odnosno 45 od njenog izbijanja u martu.

Od juna je inficirano 2.039, a od početka pandemije 2.893.

Među novim slučajevima oboljelih je najviše 39 građana iz Podgorice i 25 iz Nikšića, a od sredine juna se ukupno oporavilo 494 pacijenata.

U Crnoj Gori je ukupno hospitalizovano 188 pacijenata.

“Očekujem u daljem periodu tendenciju pada broja pacvijenata na bolničkom liječenju”, kazao je direktor Klinički centar Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković na konferencija za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Crne Gore.

Eraković je najavio da će od danas (27.jun) svi pacijenti sa malignim oboljenjima kojima treba hirurški tretman, a nisu hitni slučajevi, ući u program rada KCCG.

“Očekujem da za sedam do deset dana normalizujemo i taj segment našeg rada”, rekao je Eraković.

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) prof. dr Boban Mugoša je na novinarsko pitanje o razlici brojki koje su o oboljelim građanima iz Crne Gore 24. jula prezentovali NKT i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), kazao da su iz IJZ poslate ispravne brojke.

“Dvadeset četvrtog jula smo poslali podatak o 97 novih oboljelih, što je tačna brojka, a oni su napisali 308. Ostavili smo njima da to riješe i dobio sam mejl da će to biti ispravljeno” kazao je Mugoša kometarišući navode lista Dan da se podaci SZO drastično razlikuju od onih koje je objavio IJZ, i da se danima ne podudaraju.

XS
SM
MD
LG