Dostupni linkovi

Postupak REM protiv TV Pink zbog otkrivanja identiteta maloletnika


Televizija Pink

Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici pokrenuli su postupak za izricanje mere televiziji Pink, zbog otkrivanja identiteta četrnaestogodišnjeg maloletnika u emisiji "Hit tvit", saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

U saopštenju se dodaje da će na sledećoj sednici REM biti odlučeno da li je televizija Pink povredila Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga prikazivanjem spornog snimka.

Na sednicu su pozvani i predstavnici Pinka kako bi se izjasnili o slučaju, a ishod postupka znaće se posle rasprave i glasanja članova Saveta REM.

Slučaj se našao na sednici Saveta REM nakon što je njegova članica Višnja Aranđelović zatražila od stručne službe da uradi analizu slučaja, jer je na Pinku u emisiji Hit tvit, 12. jula ove godine prikazan snimak ispitivanja maloletnog deteta koje je početkom jula učestvovalo u demonstracijama ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

U emisiji na televiziji Pink, u kojoj je gostovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prikazan je snimak na kojem se čuje ispitivanje deteta koje je policija privela zbog napada na Skupštinu Srbije, njegovo ime i mesto u kojem živi, pa i njegov glas. Na snimku je jedino lice deteta zaštićeno.

XS
SM
MD
LG