Dostupni linkovi

Na ulazu u Trebinje bilbord sa natpisom 'Dobro došli u najljepši srpski grad'


Bilbord na ulazu u Trebinje
Bilbord na ulazu u Trebinje

Na ulazu u grad Trebinje, grad na jugu Bosne i Hercegovine, postavljen je jedan bilbord na kojem je natpis "Dobro došli u najljepši srpski grad".

Bilbord su zakupili navijači fudbalskog kluba ‘Crvena Zvezda’ iz Trebinja.

Ovo je za Radio Slobodna Evropa potvrdio vlasnik firme "Print shop" u Trebinju, Mišo Ninković.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 23. jula tokom posjete Banjaluci, govorio o zainteresovanosti Srbije za izgradnju aerodroma u Hercegovini, na lokaciji između Bileće, Trebinja i Gacka.

“Mnogo je vremena potrebno do Trebinja koji je svakako jedan od najlepših srpskih gradova”, poručio je tom prilikom Vučić.

Nakon Vučićeve izjave iz Stranke demokratske akcije (SDA) su se obratili saopštenjem za javnost u kome su napomenuli kako bi predsjednik Srbije ‘morao znati da su Bošnjaci dali glavni pečat razvoju Trebinja’.

“Od Arslanagića mosta, do kompletne stare jezgre grada, ali to ne znači da je Trebinje ‘bošnjački grad’. Kao i sve u Bosni i Hercegovini, i Trebinje pripada svim narodima i građanima BiH. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić moraće jednom za svagda naučiti da u Bosni i Hercegovini (BiH) ne postoje nikakvi 'srpski gradovi', kako je on nazvao Trebinje”, saopšteno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

U Gradskoj upravi Trebinje nisu htjeli komentarisati postavljanje bilborda.

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, je u nedjelju, 26.jula za Televiziju Pink izjavio da je plakat na ulazu u Trebinju ‘odraz patriotizma’.

XS
SM
MD
LG