Dostupni linkovi

Pokret za promjene podnio krivičnu prijavu zbog prijetnji Nebojši Medojeviću


Tvrdi da je na meti kriminalnih krugova: Nebojša Medojević
Tvrdi da je na meti kriminalnih krugova: Nebojša Medojević

Pokret za promjene (PzP) je podnio krivičnu prijavu protiv Vahida Drpljanina iz Luksemburga koji je, prema navodima prijave, prijetio predsjedniku PZP-a Nebojši Medojeviću na Fejsbuku 20.jula ove godine.

Nebojša Medojević je na današnjoj (22.jul) konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore, kazao da mu je Drpljanin uputio eksplicitnu prijetnju ugrožavanjem života njegovog sina, a dio prepiske Medojevića i Drpljanina se navodi u krivičnoj prijavi koja je uz screenshot-ove poruka dostavljena medijima:

Drpljanin je direktno uputio prijetnju za bezbjednost po život sinu predsjednika PzPporukama : "Ne brini prijatelju imaš sina jedinca, ne diraj me","Ako ti je milija politika od sina jedinca, nastavi da vrijedaš Bošnjake", piše u krivičnoj prijavi.

Medojević je izjavio da je prijetnja posljedica kampanje Demokratskog fronta (DF), čiji je dio i PZP, a kojom se žele spriječiti građani Crne Gore iz inostranstva da, kako navodi, nezakonito glasaju na izborima 30. avgusta.

“Radi se o biračima koji su više od dvije godine van Crne Gore i koji ne zadovoljavaju rezidencijalni uslov za glasanje”, tvrdi Medojević i dodaje da je tim povodom pisao ministrima nutrašnjih poslova Njemačke, Austrije, Švajcarske i Luksemburga.

“(Drpljanin) kaže da je 25 godina u Luksemburgu, a da glasa u Crnoj Gori, što je najbolji dokaz kako se zloupotrebljavaju crnogorski građani koji žive u Zapadnoj Evropi", kazao je Medojević.

Medojević je kazao i da je meta kriminalnih krugova i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), a za bezbjednost svoje porodice je prozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, njegovog brata Aca Đukanovića, te funcionere ANB-a Zorana Lazovića, Duška Golubovića.

Očekuje da se policija po krivičnoj prijavi obrati policiji Luksemburgu i otvori istragu o ovom slučaju.

DF je juče predstavio aplikaciju pomoću koje se anonimno mogu prijaviti građani koji žive u inostranstvu a koji, kako navode, protivustavno glasaju u Crnoj Gori.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori su zakazani za 30. avgust.

XS
SM
MD
LG