Dostupni linkovi

Broj oboljelih od COVID-19 u Crnoj Gori 1618


Ilustracija

Uz 59 novoregistrovanih slučajeva obolijevanja i 21 oporavljen pacijent, ukupan broj oboljelih od COVID-19 u Crnoj Gori je trenutno 1618.

Registrovane su i dvije smrti kod COVID-19 pozitivnih pacijenta, pa je ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna 19, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Najveći broj novih slučajeva obolijevanja su registrovani u Podgorici 28, Bijelom Polju 10 i Rožajama 6.

Ta tri grada su i na vrhu liste po broju aktivnih slučajeva, kojih je u Podgorici 642, Rožajama 229 i Bijelom Polju 166.

Direktor IJZ Instituta za javno zdravlje, dr. Boban Mugoša je apelovao na građane da uvedene mjere za prevenciju širenja korona virusa budu shvaćene kao dobrobit jer će omogućiti da ne dođe do bolesti i njenog prenosa.

Od sinoć su na području Podgorice uvedene pooštrene sedmodnevne mjere, među kojima su obavezno nošenja zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, ograničenje na 20 osoba pri okupljanju na otvorenom i u zatvorenim javnim prostorima, kao i mogućnost da za stolom ugostiteljskih objekata sjede najviše dva gosta unutar objekta, odnosno četiri na terasi/bašti.

Direktor Instituta za bolesti djece, dr. Saša Radović je naveo da je trenutno 47 zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus, od kojih su 12 ljekari.

U samoizolaciji je ukupno 136 zdravstvenih radnika.

Takođe, u junu je registrovano 95 oboljele djece od COVID-a 19, skoro polovina njih je uzrasta 11 do 15 godina.

"Nemamo tešku kliničku sliku u dječjem uzrastu", kazao je Radović.

Ukupan broj urađenih PCR testova u Crnoj Gori je 28. 591.

XS
SM
MD
LG