Dostupni linkovi

Šapić: Vreme će pokazati da li ću u Vladu


Predsednik SPAS-a, lider izborne liste "Pobeda za Srbiju" Aleksandar Šapić

Predsednik SPAS-a, lider izborne liste "Pobeda za Srbiju" Aleksandar Šapić razgovarao je 17. jula u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije.

Posle konsultacija sa SPAS-om, koje su usledile nakon razgovora Vučića sa predstavnicima albanske liste sa juga Srbije i manjinskim partijama prethodnih dana, Šapić je rekao da da očekuje da se sa predsednikom ponovo sastane naredne dve nedelje.

"Glavna stvar će biti da li ćemo se saglasiti oko strateških državnih pitanja. Ukoliko oko toga bude dogovora možemo da pričamo o ulasku u vladu. Ako ne možemo da postavimo zajedničke imenitelje, ja neću biti deo te vlasti", izjavio je Šapić novinarima posle konsultacija.

On je naveo da ga je predsednik Srbije informisao o državnim pitanjima, "kao što su Kosovo i Metohija i situacija u vezi sa korona virusom" i dodao da o ulasku SPAS-a u vladu nije bilo reči.

"Mogu da vam kažem da nas u narednim mesecima čeka politički težak period. Veliki izazovi su pred Srbijom. Da li ću biti deo vlade ili ne pokazaće vreme", izjavio je Šapić.

Predsednik SPAS-a saopštio je da o Opštini Novi Beograd, koju vodi već dva mandata, nije razgovarao sa Aleksandrom Vučićem.

Opšti izbori u Srbiji održani su 21. juna, nakon što su prethodno zakazani za 26. april i odloženi zbog epidemije korona virusa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 7. jula da će formiranje vlade biti završeno do 25. avgusta.

XS
SM
MD
LG