Dostupni linkovi

Novo suđenje za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu


Borko Stefanović

Novu suđenje optuženima za napad na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića zakazano je za danas (16. jul) u Višem sudu u Kruševcu.

Suđenje je zakazano za 11 sati, a prethodno koje je bilo zakazano za 15. jun, nije održano jer u sud nije došao jedan od trojice optuženih Danijel Gmijović.

Sudija Dragan Zdravković tada je izdao naredbu za privođenje Gmijovića.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut je 23. novembra 2018. godine pred početak tribine opozicionog Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Za napad na Stefanovića optuženi su Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa, a suđenje je počelo iznova u martu ove godine, nakon što je prihvaćen zahtev advokata odbrane za izuzeće sudije Biljane Tošković Surla.

Gmijoviću, Živkoviću i Šaponjiću se sudi zbog sumnje da su 23. novembra 2018. godine u Kruševcu, u Mesnoj zajednici "Rasadnik", gde je trebalo da se održi tribina Saveza za Srbiju maskirani i naoružani palicama i motkama nasrnuli na Stefanovića i aktiviste SSP, Bobana Jovanovića i Marka Dimića i policajca u civilu Dejana Palibrka i naneli im ozbiljne povrede.

Sva trojica su ranije osuđivani, a jedan od optuženih Gmijović, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.

XS
SM
MD
LG