Dostupni linkovi

Đukić Dejanović: SPS spreman da bude i vlast i opozicija


Slavica Đukic Dejanović

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je SPS spreman da u narednom periodu bude deo vlasti, kao što je spremna i na to da bude opozicija.

"Svi mi koji smo u političkom životu moramo biti spremni na to da budemo i na jednoj i drugoj strani. Mi smo bili i opozicija, a i podržavali smo vladu, a bili smo i vlast (...) Da li će SPS biti u vlasti ili opoziciji, odlučiće oni koji donose odluke", kazala je Đukić Dejanović za dnevnik "Danas".

Navela je da će razgovori predsednika SPS-a Ivice Dačića i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića biti održani 20. jula.

Govoreći o smeni funkcionerke SPS-a iz Čačka Vesne Dmitrić zbog toga što je njen sin učestvovao na demonstracijama u Beogradu, Đukić Dejanović je rekla da postoji objektivna odgovornost roditelja za učešće deteta na takvim skupovima.

"Nama je neprihvatljivo da se pozicija vlasti i neki stavovi menjaju na ulici", ocenila je ona.

Komentarišući kritike koje su upućene nekim funkcionerima SPS-a, Đukić Dejanović je kazala da je to stvar stranačke discipline.

"Nije sporno da u okviru partije iskažu svoje mišljenje, ali je nedopustivo da se narušava stranački stav i izražavaju stavovi suprotni stavu SPS-a, posebno u okolnostima kada se pokušava stvoriti jedan jaz između SPS-a i SNS-a", naglasila je ona.

Statutarna komisija SPS-a isključila iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine.

Petar Škundrić, čiji sin je uhapšen kada je pokušao da tokom nereda upadne u Skupštinu Srbije, razrešen je dužnosti savetnika u Vladi Srbije.

XS
SM
MD
LG