Dostupni linkovi

U samoubilačkom napadu u Afganistanu ubijeno 10 osoba


U bombaškom samoubilačkom napadu talibana i pucnjavi između militanata i vladinih snaga na sjeveru Afganistana najmanje deset osoba je poginulo dok su je na desetine osoba ranjeno.

Tokom napada stradala su i četiri napadača, potvrdio je za afganistanski servis Radio Slobodna Evropa Abdul Latif Ibrahimi, guverner pokrajine u kojoj se dogodio napad.

On je također dodao da je u borbama poginulo deset pripadnika afganistanske Uprave za nacionalnu sigurnost. Raz Mohammad Khan, član pokrajinskog vijeća rekao je da su 63 osobe ranjene te da se radi o početnom broju i da bi broj žrtava mogao biti veći.

Dan ranije talibani su napali kontrolne tačke u sjevernoj provinciji Kunduz, ubivši najmanje 14 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti, izjavio je Esmatullah Muradi, glasnogovornik pokrajinskog guvernera.

Mirovni sporazum kojeg su u februaru potpisali talibani i Sjedinjene Države zahtjeva neposredne pregovore između militantne grupe i vlade u Kabulu koju podržavaju zapadne sile, u cilju zaustavljanja skoro dvije decenije dugog rata u Afganistanu.

XS
SM
MD
LG