Dostupni linkovi

Ambasada Ukrajine pozvala srpske političare da ne pominju ukrajinski scenario u negativnom svetlu


Zastava Ukrajine

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je da se Ukrajina ni na koji način ne meša u unutrašnju političku situaciju u Srbiji i ocenila nedopustivim pokušaje mešanja srpskih zvaničnika u ukrajinske unutrašnje stvari.

Ambasada Ukrajine se oglasila povodom nedavne izjave predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića koji je, kako je saopšteno, "komentarišući proteste u Srbiji, u negativnom svetlu javno govorio o 'ukrajinskom scenariju'".

"Ambasada smatra nedopustivim pokušaje mešanja u unutrašnje stvari Ukrajine, pre svega, negativne javne ocene o svesnom evropskom izboru ukrajinskog naroda od strane bilo kojih stranih zvaničnika, uključujući i predsednika opštine Voždovac", piše u saopštenju ambasade.

Ukrajinska ambasada podseća Aleksandra Savića da "ono što on s prezirom naziva ukrajinskim scenarijem predstavlja borbu ukrajinskog naroda za svoja prava protiv korumpirane i totalitarne vlasti".

"To je evropski izbor većine Ukrajinaca, za koji smo platili visoku cenu. Svaka ocena ovog izbora, pozitivna ili negativna, isključivo je stvar ukrajinskog naroda, a ne stranih političara, dodaje se.

U saopštenju se navodi i da je "Ambasada iskreno iznenađena što zvaničnik, pripadnik političke snage koja vodi Srbiju na putu ka evropskim integracijama, omalovažava evropski izbor prijateljskog naroda Ukrajine".

XS
SM
MD
LG