Dostupni linkovi

Policija USK: Stradali muškarac u Kulen Vakufu je 21-godišnji Afganistanac


Migranti u kampu "Lipa" u blizini Bihaća, 21.04.2020.
Migranti u kampu "Lipa" u blizini Bihaća, 21.04.2020.

Policija Unsko-sanskog kantona utvrdila je identitet stranog državljanina koji je jučer (2. jula) smrtno stradao na području Kulen Vakufa, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine (BiH). Riječ je o 21-godišnjem državljaninu Afganistana, kazao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Ale Šiljededić, portparol policije Unsko-sanskog kantona.

Policija je također došla i do podataka o mogućem izvršiocu ovog krivičnog djela te je slobode lišen 68-godišnjak iz Kulen-Vakufa.

"Djelo je okarakterisano kao krivično djelo ubistva i slobode je lišen šezdesetosmogodišnjak H.H. iz Kulen Vakufa, za kojeg se sumnja da je izvršio ovo krivično djelo. U ovom slučaju ne radi se o namjeri izvršenja krivičnog djela, odnosno, najverovatnije se radi o nesretnom slučaju. Ali okolnosti su takve da je ipak okarakterisano kao krivično djelo ubistva", kazao je Šiljededić.

Nad osumnjičenim se trenutno provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužilšatvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje.

Od početka migrantske krize, u USK je zabilježeno ukupno 36 smrtnih slučajeva migranata koja policija obrađuje, a koji su nastupili kao posljedica nesretnih okolnosti ili uslijed izvršenja određenih krivičnih djela.

XS
SM
MD
LG