Dostupni linkovi

Preminuo Ilija Petković


Ilija Petković

Ilija Petković, legendarni igrač jugoslovenskog i srpskog fudbala, reprezentativac, trener i selektor, preminuo je u 75. godini života u Beogradu, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Kako je saopštio FSS, Petković je bio na funkciji prvog čoveka Fudbalskog saveza Beograda, predsednika Stručnog odbora FSS, člana Izvršnog odbora i Odbora za hitna pitanja FSS.

Radio-televizija Srbije (RTS) javila je da je Ilija Petković zbog zdravstvenih problema pre dva dana hitno primljen u beogradsku bolnicu Bežanijska Kosa, gde je nakon testiranja ustanovljeno i da je bio pozitivan na korona virus.

Fudbalski savez Srbije u in memoriam poruci na sajtu FSS napisao je ‘Petko, počivaj u miru’ i podsetio da je Ilija Petković kao trener vodio reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, i reprezentaciju Srbije do 20 godina. Trenirao je klubove u Švajcarskoj, Japanu, Grčkoj, Kini, Južnoj Koreji, Kataru.

Ilija Petković, rođen u Kninu u SFR Jugoslaviji 1945. godine, fudbal je počeo da igra u Dinari, nastavio u OFK Beogradu, čiji igrač je bio u dva navrata, a tokom karijere nastupao je i za francuski Trojes. U sezoni 1965/66. sa OFK Beogradom osvojio je Kup Jugoslavije, a za ovaj klub sa beogradske Karaburme odigrao je 417 utakmica i postigao 68 golova.

Za selekciju Jugoslavije igrao je od 1968. do 1974. godine kada je reprezentativni dres oblačio 43 puta i postigao šest golova.

XS
SM
MD
LG