Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 30 novooboljelih, bez preminulih


Hrvatska, Dubrovnik

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata je 30, čime je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2.366, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

U tom razdoblju nema preminulih, tako da je broj i dalje 107. Dvanaest novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba i 12 iz Osječko-baranjske županije.

Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije.

Do sada je testirano 73.093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 16 osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142.

U Osječko-baranjskoj županiji je od 12 slučajeva 10 zabilježeno u Đakovu – sve su redovnice iz tamošnjeg samostana. Sumnja se da su zaražene na svečanosti u subotu, kada je na svečanost došlo 50 redovnica izvana, od toga tri sa Kosova. Svih 180 redovnica u tom samostanu je u samoizolaciji.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u zagrebu Zvonimir Šostar izjavio je da su „ulovljeni“ svi kontakti 12 novozaraženih u Zagrebu, pa je samoizolacija određena za 82 osobe.

XS
SM
MD
LG