Dostupni linkovi

Bačena eksplozivna naprava na pekaru potpredsednika VMRO DPMNE


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Potpredsednik makedonske opozicione VMRO DPMNE Vlado Misajlovski objavio je u nedelju na Fejsbuku da je tokom noći bačena eksplozivna naprava na pekaru njegove porodice u Skoplju.

Visoki funkcioner najveće opzicione partije u Severnoj Makedoniji je to protumačio kao poruku koja mu se šalje pred početak predstojeće predizborne kampanje za parlamentatarne izbore, koja treba da ga prepadne i pokoleba.

"Svojevrsna piromanska tradicija se produžava, nakon što je u toku izbora 2017. izbio požar u mojoj kući. Neću da ulazim šta i kako, ko je i kakva ja narudžba. Poruka koju mi šalju pred početak kampanje sama se ispisuje, ali odgovor je da me nećete pokoloebati ili uplašiti", napisao je Misajlovski.

Policija je saopštila da je je noćas u 3.40 prijavljeno da izlazi dim iz pekare čiji je vlasnik B. M. (62) i da se prethodno čula eksplozija.

Nakon dolaska na lice mesta policajci su videli da su vrata potpuno izvađena iz ležišta i da je napravljena materijalna šteta, pa da zato postoji sumnja da se radi o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

"Povređneih nema. Radi se na raščišćavanju slučaja", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

XS
SM
MD
LG