Dostupni linkovi

U Pekingu usporavanje broja novozaraženih od korona virusa


Testiranje na COVID-19, Peking, 17. jun

U glavnom gradu Kine Pekingu danas (18. jun) je prijavljen pad novozaraženih korona virusom sa 21 novim slučajem u odnosu na 31 dan pre toga, dok grad nastavlja da primenjuje strože mere da suzbije epidemiju.

Kineski zvaničnici prijavili su 28 novih slučajeva zaraze za prethodna 24 časa u celoj zemlji.

Među slučajevima izvan Pekinga četiri su doneli putnici koji su došli izvan zemlje a tri su prijavljena u gradu Tiandžin i provinciji Hebej, koji se graniče sa Pekingom.

Nema novih smrtnih slučajeva tako da je ukupan broj umrlih od korona virusa u Kini 4.634.

Peking je ove nedelje zatvorio škole i ograničio turizam i putovanja u grad i iz njega da zaustavi dalje širenje najnovijeg klastera zaraze povezanog sa najvećom veletržnicom u gradu.

Portparol gradske vlade Hu Heđijan rekao je danas da je u Pekingu zabeleženo ukupno 158 slučajeva zaraze od kada je primećeno novo žarište prošle nedelje u velikoj veletržnici.

On je rekao da se trasiraju bliski kontakti da bi se što pre locirali svi mogući slučajevi uz povećano testiranje i druge mere prevencije i kontrole.

Svako ko je bio blizu veletržnice Sinfad od 30. maja, kao i njihovi bliski kontakt će biti u karantinu od 14 dana i testirani najmanje dva puta, rekao je gradski zvaničnik Džang Ge.

Peking je zabranio ulazak svim osobama kojima je potvrđena zaraza ili za koje se sumnja da su zaraženi, pacijentima sa temperaturom i bliskim kontaktima iz inostranstva i drugim provincijama, rekao je Džang.

Kina je takođe zabranila većini stranaca ulazak i čak strane diplomate koje stižu iz inostranstva moraju da prođu kroz dvonedeljni karantin.

Zatvorena su mesta javnog okupljanja na zatvorenom. Kancelarije, restorani i hotel u oblasti visokog rizika će takođe biti zatvoreni, rekao je on.

XS
SM
MD
LG