Dostupni linkovi

Španjolska 16. srpnja odaje počast žrtvama korona virusa s dužnosnicima EU i WHO-a


Valencija, Španjolska, 19. svibnja

Španjolska će 16. srpnja odati počast žrtvama korona virusa u prisustvu dužnosnika Europske unije (EU) i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), priopćio je premijer Pedro Sanchez (Sančez).

"Državna ceremonija u počast 27.000 sunarodnika koji su izgubili život", kao i osoba "koje su bile na prvoj liniji borbe protiv pandemije tijekom ova tri mjeseca, bit će održana 16. srpnja", rekao je premijer u parlamentu i dodao da će tu ceremoniji predvoditi kralj Felipe VI.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel (Šarl Mišel), predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen), predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli (Sasoli), visoki predstavnik EU Josep Borrell (Žozep Borelj), kao i generalni tajnika WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus (Gebrejesus) sudjelovat će tom događaju, rekao je premijer, ne precizirajući točno mjesto ceremonije.

Španjolska vlada je 26. svibnja proglasila 10 dana nacionalne sućuti u znak sjećanja na žrtve pandemije.

Prema podacima američkog Sveučilišta Johns Hopkins, u toj zemlji je od COVID-a 19 umrlo 27.136 ljudi, 244.328 ih je zaraženo, dok se 150.376 oporavilo od korona virusa.

XS
SM
MD
LG