Dostupni linkovi

Crnogorska policija neće obezbjeđivati javna okupljanja sa više od 200 učesnika


Litija Srpske pravoslavne crkve u Podgorici, 14. jun

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović saopštio je da policija neće obezbjeđivati javna okupljanja na kojima se ne poštuje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da najviše 200 lica može prisustvovati okupljanjima.

"U slučajevima kršenja mjere, policija će preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti da se procesuiraju sva odgovorna lica", istakao je Veljović, piše na Tviter profilu Uprave policije.

U nedjelju (14. jun) u nekoliko crnogorskih gradova održane su litije kojima je prisustvovalo višestruko veći broj vjernika od 200, na koliko je ograničilo Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti.

Crnogorska policija je podnijela krivične prijave protiv organizatora litija Srpske pravoslavne crkve u Podgorici, Danilovgradu i Baru, a kako je najavljeno podnijeće krivične prijave i protiv organizatora u Budvi i Pljevljima.

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić pušteni su sinoć (15. jun) da se brane sa slobode, odlukom sudije za istragu, koji su prihvatili žalbe njihovih branilaca.

Šljivančanin je uhapšen u nedjelju uveče (14. jun) posle litije u Podgorici, a tužioci su mu u ponedjeljak (15. jun) odredili zadržavanje do 72 sata.

Petnaestog juna je poslije saslušanja određeno zadržavanje i Ćaliću, koji je uhapšen nakon litije u Danilovgradu.

Više desetina sveštenika i građana okupio se 15. juna ispred zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici i danilovgradske policije u znak protesta zbog hapšenja Šljivančanina i Ćalića.

Podgorica: Pritvor do 72 sata za sveštenike SPC
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

XS
SM
MD
LG