Dostupni linkovi

U BIH dva smrtna slučaja od korona virusa 


Testiranje za korona virus u Sarajevu

U pоsljеdnjа 24 sata u Bosni i Hercegovini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 61 osobe, navedeno je u podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

U oba bosanskohercegovačka entiteta je registrovan po jedan smrtni slučaj.

Najviše zaraženih korona virusom u BiH trenutno je u Tuzlanskom kantonu, na sjeveroistoku Bosne I Hercegovine - 78 osoba - rekao je za RSE, direktor Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla (UKC) Vahid Jusufović

„Od jutros imamo osam novozaraženih, a čekamo da se završi analiza još uzoraka, tako da će taj broj sigurno biti veći“, rekao je Jusufović

Dajana Čolić, ministrica zdravlja Tuzlanskog kantona potvrdila je za RSE da su na korona virus pozitivna dva rudara rudnika ˝Kreka˝, a za još 60 se čekaju rezultati testiranja.

Ona je dodala da pozitivnih slučajeva ima i među zaposlenima u još nekoliko rudnika.

Pozitivni slučajevi na području Tuzlanskog kantona potvrđeni su i kod radnika Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, Domu zdravlja u Živinicama, te ambulanti Dubrave.

Do sada su u BiH od poslijedica bolesti COVID-19 koju uzrokuje virus korona ukupno preminule 163 osobe, a broj oboljelih od početka pandemije je povećan na 2893.

XS
SM
MD
LG