Dostupni linkovi

Još 73 zaraženih koronom u Srbiji


Beograd
Beograd

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 zaraženih korona virusom, tako da je od početka epidemije ukupno zabeleženo 12.175 slučajeva COVID-19, objavljeno je 12. juna u dnevnom izveštaju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije covid19.rs.

Kako je saopšteno, u poslednja 24 sata nije bilo preminulih, a ukupan broj smrtnih slučajeva do sada je 252. Procenat smrtnosti je 2.07.

Do petka 12. juna na korona virus kupno je testirano 297.789 osoba, a u poslednja 24 sata 5.793. Broj aktivnih slučajeva je 512, dok je na respiratorima 14 pacijenata, navodi se na covid19.rs.

Bez oštrijih mera

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se ne očekuje pooštravanje restriktivnih mera zbog korona virusa, i pored aktuelne epidemiološke situacije.

Ona je zaključila da je bilo očekivano da će se povećati broj zaraženih kada popuste mere, posebno zbog toga što se testira veliki broj ljudi.

"Moraćemo da naučimo da živimo sa virusom do pronalaska vakcine", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu i dodala da kod domaćih i stranih investitora nema nervoze zbog korona situacije u regionu.

U Grčku od 15. juna

Šef srpske diplomatije Srbije Ivica Dačić najavio je 12. juna u Atini da će građani Srbije od 15. juna moći da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera uvedenih zbog epidemije korona virusa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je tokom jednodnevne posete Grčkoj sa grčkim kolegom Nikosom Dendijasom razmotrio sva važna pitanja bilateralne saradnje i aktuelne teme povezane sa pandemijom, navodi se u saopštenju.

Dačić je, kako je saopšteno, Dendijasu preneo odluku Beograda da građani Grčke mogu da putuju u Srbiju bez ograničenja, testova i potrebe da budu u karantinu.

"Ministar Dendijas preneo mi je da će od 15. juna to isto moći i u obrnutom smeru", rekao je Dačić.

XS
SM
MD
LG