Dostupni linkovi

Vučić potvrdio ruskom ambsadoru da ide na Paradu pobede u Moskvi 24. juna


Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić tokom sastanka u novembru 2019. godine
Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić tokom sastanka u novembru 2019. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da će prisustvovati Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

„Velika je čast prisustvovati proslavi 75. godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane“, rekao je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa, predsednik Rusije Vladimir Putin izabrao je 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Rusiji i još jednom zahvalio na medicinskoj pomoći koja je ta zemlja uputila Srbiji.

U saopštenju iz kabineta Aleksandra Vučuča navodi se i da je sa Bocan-Harčenkom, između ostalog, razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i o pitanju Kosova.

XS
SM
MD
LG