Dostupni linkovi

SSP smenila Marka Bastaća jer nije sprečio izborne aktivnosti


Marko Bastać, maj 2019.
Marko Bastać, maj 2019.

Stranka slobode i pravde (SSP, članica Saveza za Srbiju, SzS, opozicionog bloka koji bojkotuje izbore) raspustila je Opštinski odbor SSP-a u centralnoj beogradskoj opštini Starom gradu, jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste “Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija”.

"SSP je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima, i svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo. Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića je da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu građani, i stvori privid da izbori u Srbiji postoje", navodi se u saopštenju SSP-a.

Dodaje se i da je Predsedništvo SSP-a donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije SSP-a jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten.

"Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima; izbore na kojima ćemo pobediti (Gorana) Vesića (zamenik gradonačelnika Beograda iz vladajuće Srpske napredne stranke, SNS) i njegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane", stoji u saopštenju SSP-a.

Navodi se i da je na mesto poverenika za Beograd postavljen Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP-a.

XS
SM
MD
LG