Dostupni linkovi

Sarajevo Film Festival bit će održan u augustu uz oprezniji pristup


Otvaranje 25. Sarajevo film festivala, arhivska fotografija
Otvaranje 25. Sarajevo film festivala, arhivska fotografija

Sarajevo Film Festival (SFF) će biti održan u periodu od 14. do 21. augusta, ali uz oprezniji pristup zbog nestabilne epidemiološke situacije, zaključeno je tokom sastanka predstavnika Vlade Kantona Sarajevo (KS) s organizatorima festivala.

Predstavnici SFF-a su obavijestili članove Vlade kako će se festival realizirati u zavisnosti od epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini (BiH), regionu i Evropi.

Izrazili su potrebu za formiranjem zajedničkog radnog tijela s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala.

Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina, rečeno je tokom sastanka.

Organizatori Sarajevo Film Festivala očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.

XS
SM
MD
LG