Dostupni linkovi

U S.Makedoniji jedna osoba preminula, 76 zaraženih COVID-om 19


Skoplje

U Severnoj Makedoniji je umro još jedan pacijent sa korona virusom i registrovano je 76 novih slučajeva zaraze, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

Ukupan broj umrlih od bolesti KOVID-19 porastao je na 141, a broj dijagnostikovanih sluajeva od početka epidemije na 2.391.

Institut za javno zdravlje je danas registrovao još 26 pacijenta koji su ozdravili i broj izlečenih je povećan na 1.595, dok je aktivnih slučajeva 655, naveo je ministar.

Filipče je na "Fejsbuku" napisao da zdravstveni sistem Severne Makedonije "ima kapacitet da se izbori sa ovim talasom" povećanja broja zaraženih od pre nekoliko dana.

Ali, ukazao je on, "postoji suštinska razlika između prvog i ovog talasa", jer "sada imamo resurse: ozbiljno nadograđen zdravstveni sistem u pogledu kapaciteta za smeštaj, medicinske opreme i znanja zdravstvenih radnika".

Broj novozaraženih korona virusom u Severnoj Makdoniji počeo je da raste krajem maja, što se smatra posledicom nepoštovanja sanitarnih mera i grupnih večera tokom proslave Ramazana.

Tako je, posle prvobitnog smanjenja broja oboelih, 29. maja registrovan prvi veći porast na 59 novih slučajeva, da bi juče broj novozaražanih dostigao 89, što je među navećim brojevima od početka epidemije.

XS
SM
MD
LG