Dostupni linkovi

U Crnu Goru prvog dana otvaranja granica ušla 492 stranca


Marina Porto Montenegro
Marina Porto Montenegro

U Crnu Goru su u ponedjeljak, prvog dana otvaranja granica, ušla 492 strana državljanina, rekao je načelnik Regionalnog centra crnogorske granične policije Vasko Aković.

Crna Gora otvorila je u ponedjeljak sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja virusa korona.

U Crnu Goru, shodno kriterijumima koje je utvrdilo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), dozvoljen ulazak državljanima 131 države u kojima je stopa zaraženosti manja od 25 na 100 hiljada stanovnika. Institut za javno zdravlje i ažurira ovu listu svakih sedam dana.

Aković je novinarima, na graničnom prelazu Božaj, kazao da Crna Gora kao stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija spremno dočekuje turističku sezonu.

„Granična policija će se potruditi da na graničnim prelazima bude što manjih zadržavanja i da bezbjedno uđu i izađu iz Crne Gore“, rekao je Aković i naglasio da je se kontrole rade u skadu sa mjerama koje predviđa NKT.

A u marinu Porto Montenegro u ponedjeljak veče je uplovila mega jahta „Galactica Super Nova“ dugačka 70 metara.

Kako prenosi Boka news, ovaj brod sa zastavom Kajmanskih ostrva, u Tivat je stigao iz Dubrovnika i najveća je jahta koja je stigla u Porto Montenegro nakon formalnog ukidanja zabrane dolazaka stranih jahti zbog spriječavanja širenja koronavirusa.

Na putu prema Porto Montenegru, je još pet megajahti koje u Crnu Goru dolaze iz Španije, Francuske, Gibraltara i Kipra.

Među njima je najveća 93 metra duga „Royal Romance“ pod zastavom Kajmanskih ostrva, a koja bi u tivatski nautički centar trebala da stigne u srijedu iz luke Marsej u Fracuskoj.

XS
SM
MD
LG