Dostupni linkovi

Godfri: Smrt Džordža Flojda predstavlja bolno suočavanje


Entoni Godfri
Entoni Godfri

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri (Anthony Godfrey) izjavio je u ponedeljak uveče da su smrt Afroamerikanca Džordža Flojda i drugih u njegovoj zemlji tragični podsetnik na dugu i neprekidnu borbu te nacije "da postigne istinsku jednakost za sve".

Godfri je istakao da je za njega kao američkog građanina veoma bolno suočavanje sa činjenicom da još ima nepravdi i da rasizam još uvek predstavlja problem sa kojim se društvo suočava, navodi se na fejsbuk stranici američke ambasade.

„Ozbiljne prepreke još uvek stoje na putu ka uzvišenom cilju otelovljenom u našoj Deklaraciji nezavisnosti da su svi ljudi stvoreni jednaki, ali ne možemo gubiti nadu“, napisao je ambasador.

Kako je naveo, osnovne slobode govora, štampe i okupljanja čine SAD otvorenom nacijom i zato ne mogu i ne treba da pokušavaju da sakriju boljke svog društva pred svetom. „Umesto toga, nadamo se da će nam iskrena javna debata i miran dijalog pomoći da postignemo istinsko pomirenje u američkom društvu, kao i bezbednost, jednake mogućnosti i dostojanstvo za sve“, naveo je Godfri.

XS
SM
MD
LG