Dostupni linkovi

Vučić: Povući ćemo predizborni spot sa detetom ako nadležni tako odluče


Aleksandar Vučić, lider SNS na on line skupu u predizbrnoj kampanji
Aleksandar Vučić, lider SNS na on line skupu u predizbrnoj kampanji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je da će stranka povući predizborni spot sa maloletnim detetom ukoliko državni organi tako odluče.

On je istovremeno ocenio da bi mu odluka nadležnih organa da povuče spot bila čudna, "jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji".

"A što da se zabrani? Zloupotreba deteta? Oni su imali decu u skoro svim spotovima, ja ću danas da vam izlistam 50 njihovih spotova. Ovde je važno da imate saglasnost roditelja, a mi imamo saglasnost", rekao je Vučić tokom obilaska gradilišta brze pruge Beograd-Budimpešta u Staroj Pazovi.

Prethodno je Stranka slobode i pravde (SSP), čiji je lider Dragan Đilas, zatražila od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje najnovijeg predizbornog spota Srpske napredne stranke.

"Ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu", ocenio je SSP koji bojkotuje parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 21. jun.

Zabranu emitovanja spota SNS zatražio je i pokret "1 od 5 miliona" ocenjujući da Vučić spotom zloupotrebljava decu kao promotere svoje politike.

"Ovako brutalna zloupotreba dece u političke svrhe, svojstvena samo diktatorskim režimima, nezapamćena je u novijoj istoriji", naveo je "1 od 5 miliona" koji su najavili učešće na izborima.

U predizbornom spotu SNS uz predsednika ove stranke Aleksandra Vučića pojavljuje se dete.

XS
SM
MD
LG