Dostupni linkovi

U Severnoj Makedoniji dozvoljen rad ugostiteljskih objekata


Skopje 15. maj 2020.
Skopje 15. maj 2020.

U Severnoj Makedoniji od četvrtka 28. maja dozvoljeno je, nakon više od dva meseca, otvaranje ugostiteljskih objekata, prenosi agencija Beta.

Prema odluci vlade u Skoplju, za sada će moći da rade samo otvoreni delovi kafića i restorana od 8.00 do 22.00, uz ograničenje broja gostiju i poštovanje zdravstvenog protokola.

Pratite BLOG o pandemiji

Među 16 tačaka protokola navodi se da nije dozvoljeno posluživanje za šankovima, a za stolom sa četiri stolice mogu da sede samo dve osobe i da stolice moraju biti udaljene 1,5 metara do dva od stolica za susednim stolovima.

U Severnoj Makedoniji je dan ranije ukinut polcijski čas, ali je obavezno nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru i na otvorenom ako nije moguće obezbediiti fizički razmak od dva metra.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Naće Čulev najavio je da će policija pojačano kontrolisati poštovanje mera zaštite od COVID-19 u ugostiteljskim objektima.

Rad kafića i restorana je bio zabranjen 14. marta kao jedna od prvih mera države za sprečavanje širenja korona virusa, a vanredno stanje je uvedeno 18. marta.

Sjeverna Makedonija: Bajram-namaz u džamiji, pa izolacija
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00


XS
SM
MD
LG