Dostupni linkovi

Nemački 'Emotion' preuzima deo fabrike 'Gorenje home' u Zaječaru


Radnici sklapaju Gorenje mašine za veš, ilustracija

Fabrika “Gorenje Home” u Zaječaru u Srbiji, koja posluje pod okriljem kineske „Hisense Grupe“ kao većinskog vlasnika, saopštila je da je uspešno okončala pregovore sa nemačkom kompanijom “Emotion”, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.

Posao za 80 radnika

Na osnovu potpisanog ugovora, “Emotion” će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 m2 i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu.

U pogonima novoosnovane kompanije “Emotion Home Srbija” posao će naći 80 radnika, navodi se u saopštenju zaječarske fabrike.

"Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. ‘Emotion’ je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar", saopšteno je iz “Gorenja Home”.

U saopštenju se dodaje da “Gorenje Home” nastavlja da "aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 m2".

Kako je RSE izveštavao, menadžment kompanije „Gorenje“ u saopštenju upućenom medijima 15. maja naveo je da je doneta odluka „o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici za proizvodnju sanitarne opreme “Gorenje Home”, koja duže vreme posluje sa značajnim gubicima“ i pored investicije od više od 10 miliona evra uloženih u nju u proteklih devet godina.

Fabrika „Gorenje Home“ otvorena je 2011. godine u Zaječaru kupivši likvidiranu kompaniju „Porcelan“.

Iz kompanije „Gorenje“ za RSE su naveli da je „Gorenje grupa“ za projekat u Zaječaru dobila 3 miliona evra državnih subvencija za zapošljavanje, od čega je iskoristila 1,2 miliona evra.

“Emotion” je nemačka kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu. Njihov portfolio čine nameštaj i oprema za kupatila koje kompanija prodaje širom Evrope, u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu i širom Mediterana.

XS
SM
MD
LG