Dostupni linkovi

Mišustin: Građani da još ne planiraju odlaske u inostranstvo


Ruski premijer Mihail Mišustin
Ruski premijer Mihail Mišustin

Ruski premijer Mihail Mišustin izjavio je danas da građani Rusije ne požuruju sa planovima odmora u inostrantvu, kako bi se isključio rizik širenja korona virusa.

"Epidemiloška situacija je u drugim zemljama različita i niko ne može da turistima garantuje zaštitu od zaraze korona virusom", rekao je Mišustin na sednici koordinacionog saveta za borbu protiv epidemije.

U Rusiji je za poslednja 24 sata registrovano novih 8.894 slučajeva obolelih korona virusom, a od početka epidemije 326.448.

"Setimo se da je infekcija uneta iz inostranstva, zato smatramo da je celishodno uzdržavanje od turističkih putovanja u inostranstvo", rekao je Mišustin i posavetovao Rusima da odmaraju u ruskim turističkim centrima.

Naveo je da za mnoge države prihodi od turizma predstavljaju veliki deo nacionalnog dohotka, te da su već počele da ublažavaju mere, ali da Svetska zdravstvena organizacija još nije preporučila smanjenje ograničenja za međunarodna putovanja.

Predstavnici ruskih državnih aviokompanija saopštavali su ranije da se međunarodni aviosaobraćaj, koji je zavoren 27. marta, neće uskoro obnoviti.

XS
SM
MD
LG