Dostupni linkovi

Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu povećan na 97


Spasioci na mestu nesreće u Pakistanu, 22. maj 2020.
Spasioci na mestu nesreće u Pakistanu, 22. maj 2020.

Najmanje 97 osoba stradalo je u padu aviona koji se u petak srušio u stambenoj oblasti Karačija na jugu Pakistana, saopštile su 23. maja tamošnje vlasti novi bilans žrtava i dodale da su dve osobe preživele nesreću.

Avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) sa 99 putnika i članova posade leteo je u petak iz grada Lahor prema međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot u pripremi sletanja dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mesec dana zbog epidemije korona virusa.

Poslednja avionska nesreća u Pakistanu dogodila se u decembru 2016. godine, kada se avion iste kompaniije PIA srušio u planinskoj oblasti na severu. Poginulo je 47 osoba.

Najgora nesreća se dogodila 2010. godine, kada se avion Erbasa 321, neposredno pre sletanja, srušio na relaciji Karači-Islamabad.

Tada su stradale 152 osobe.

XS
SM
MD
LG