Dostupni linkovi

Ulazak u Srbiju bez testa na korona virus, predloženo održavanje Egzita


Beograd, maj 2020.
Beograd, maj 2020.

Vlada Srbije usvojila je predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 o otvaranju graničnih prelaza i slobodnom ulasku svih lica u Srbiju, bez neophodnog testa na korona virus i dozvole komisije.

Kako je nakon sednice 21. maja saopštila Vlada, doneta je odluka po kojoj će testiranje na lični zahtev koštati 6.000 dinara (51 evro) na teritoriji cele Srbije, dok će za studente i maloletna lica testiranje i dalje biti besplatno.

Pratite BLOG o pandemiji


Vlada Srbije usvojila je i odluku o upućivanju jednokratne finansijske pomoći u iznosu od oko 1,64 miliona evra različitim udruženjima u Crnoj Gori koja se bave unapredjenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je takođe tokom dana u Novom Sadu da je preporuka da se novosadski muzički festival Egzit održi u avgustu.

"Očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u celoj Evropi", rekla je Brnabić novinarima tokom posete Kliničkom centru Vojvodine.

Egzit festival saopštio je da pozdravlja ovu najavu.

"To je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija", navodi se u saopštenju.

Egzit je naveo da je, ako bude potrebno, spreman da drastično smanji kapacitet festivala, kao i da ograniči posetu na domaću i regionalnu publiku, i izrazio nadu da će uskoro doći do sastanka na kom će biti razrešena otvorena pitanja i precizirani konkretni detalji u vezi sa mogućim formatom i organizacijom manifestacija u Srbiji ovog leta.

XS
SM
MD
LG