Dostupni linkovi

Policija Crne Gore: Preduzete su aktivnosti povodom tvrdnji o pretnjama poslaniku Milanu Kneževiću


Milan Knežević
Milan Knežević

„Iako Upravi policije (UP) Crne Gore nije podnijeta zvanična prijava, policija na osnovu saznanja iz medija samoinicijativno preduzima aktivnost iz svoje nadležnosti, u odnosu na tvrdnje Milana Kneževića, poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) da se na njega priprema atentat“, sapštila je UP Crne Gore.

Kako se navodi, o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu „po čijem nalogu se preduzimaju mjere na utvrđivanju činjenica ali i provjeri navoda iznijetih putem medija“.

Funkcioner DF Milan Knežević kazao je u utorak 19 maja u Skupštini Crne Gore da je sa partijskim kolegama (Andrijom Mandićem, Slavenom Radunovićem, Nebojšom Medojevićem i Predragom Bulatović), 18. maja bio kod mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohija u Cetinjskom manastiru, nakon čega je, kako je rekao, počeo da dobija prijetnje.

"Saopštili smo mu da mi nećemo izdati i da nećemo odustati i zbog toga ovih dana i dobijamo razne prijetnje, kao što sam i ja dobio prijetnju da se priprema atentat na mene i niko od nadležnih me nije pozvao na informativni razgovor da sasluša moja saznanja", kazao je Knežević.

"Odlučili smo da se branimo kao porodica i kao bratstvo i da ćemo na svaki način odgovoriti političkim nalogodavcima ovog nauma - glavu za glavu", rekao je Knežević.

Potredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu rekao je da je siguran da će institucije adekvatno reagovati. "Instituije će, siguran sam, raditi dobro svoj posao", rekao je na to Nimanbegu.

XS
SM
MD
LG