Dostupni linkovi

Vojska Srbije vraćala migrante u prihvatne centre u Šidu


Vojska Srbije ispred prihvatnog centra Adaševci kod Šida
Vojska Srbije ispred prihvatnog centra Adaševci kod Šida

Priapdnici Vojske Srbije koji su raspoređeni u gradu Šidu, nadomak granice sa Hrvatskom, tokom noći su vratili 18 migranata u prihvatni centar, rekao je zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović za Radio televiziju Srbije (RTS).

Vojska je u subotu upućena u Šid, u Vojvodini, kako bi preventivno kontrolisala tri centra u kojima boravi nešto manje od 2.000 migranata, saopšteno je ranije Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako je navedeno, oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je kod tri prihvatna centra - "Adaševci", "Principovac" i "Šid – Stanica“.

Vojnici će se smenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je upotrebu dela snaga Vojske Srbije na teritoriji opštine Šid radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obrazlažući odluku o raspoređevivanju vojske, predsenik Srbije Alekasandar Vučić je rekao da je to učinjeno „u skladu sa procenama organa bezbednosti i zahtevima građana sa teritorije opštine Šid".

Odgovarajući na pitanje zašto je bilo potrebno da se pošalju jedinice u Šid, Vučić je, gostujući na televiziji Prva, rekao da se građani Šida "osećaju nebezbedno".

XS
SM
MD
LG