Dostupni linkovi

Zelenović: Sud po žalbi SNS poništio proglašenje liste na lokalnim izborima


Gradonačelnik Šapca i predsednik opozicione stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović
Gradonačelnik Šapca i predsednik opozicione stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović

Gradonačelnik Šapca i predsednik opozicione stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović saopštio je da je Upravni sud u Novom Sadu po žalbi vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) poništio rešenje šabačke Gradske izborne komisije kojim je proglašena lista "Nebojša Zelenović - Šabac je naš" na lokalnim izborima zakazanim za 21. jun.

U saopštenju se navodi da je razlog za to što 406 potpisa koje su notari overili, ne sadrže podatke o datumu i mestu izdavanja lične isprave, te je Zelenović ocenio da je to greška notara i najavio žalbu Ustavnom sudu.

"Takvih izjava u kojima nema broja lične karte, datuma izdavanje isprave i mesta izdavanja isprave je 406. Notari su napravili grešku. Utvrđivaće se u sledećim danima i u odgovarajućim postupcima da li su to uradili namerno ili slučajno, i kakva je priroda njihovog pogrešnog postupanja u jednoj ovako odgovornoj i važnoj stvari. Tražićemo i da se Notarska komora izjasni o tome", kazao je Zelenović.

Rekao je da je u isto vreme Sud doneo odluku da je u redu to što je Gradskom odboru SNS nedostajala saglasnost da njihova lista može da nosi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je u redu, a ovo nije u redu. O svemu ovome će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred Ustavnim sudom u skladu sa zakonom i pred svim nadležnim domaćim i međunarodnim organizacijama, do Strazbura", najavio je Zelenović.

On je dodao da je već počelo prikupljanje novih potpisa.

XS
SM
MD
LG