Dostupni linkovi

Božović: Nije mi bila namjera da pozivam na utvrđivanje odgovornosti


Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori
Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović razgovorao je u utorak u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore sa državnim sekretarom Vladimirom Radulovićem, o javno iznesenom stavu oko reakcije zvaničnika Crne Gore na emitovanje pjesme Marka Perkovića Tomsona u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, 9. Maja na Dan pobjede nad fašizmom.

Naime, Božović je u komentaru na Facebooku naveo da je "potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost na RTCG i počinioca adekvatno je sankcionisati", zbog čega je pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova, jer je taj komentar shvaćen kao miješanje u unutrašnje poslove Crne Gore, objašnjeno je u Ministarstvu.

Božović je nakon sastanka novinarima izjavio da mu nije bila namjera da komentarom na Facebooku ikog poziva na utvrđivanje odgovornosti, niti da upućuje na to kako će nadležni organi da reaguju u slučaju emitovanja numere hrvatskog pjevača Marka Perkovića u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, kao i da je riječ o nesporazumu.

On je rekao da poštuje Crnu Goru i njene institucije.

Božović je rekao i da su Srbija i sprski narod posebno osjetljivi za bilo kakvu varijantu veličanja ustaštva.

„Zadržavam pravo da komentarišem i da dajem svoje viđenje, a svakako, razgovor o svim nesporazumima je bolji nego da ne razgovaramo. Ja sam advokat po zanimanju i usmjeren na to da branim ljude a ne da tražim krivce. Što se mene tiče ovo je završena priča i stavljam tačku na ovo pitanje“, zaključio je Božović.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović poručio je ranije da strani ambasadori nisu pozvani da se miješaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara.

Zbog emitovanja pjesme generalni direktor Radio televizije Crne Gore Božidar Šundić kaznio je urednicu Jutarnjeg programa Milicu Babić, urednicu sporne emisije Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića. Zaposlenima će u naredna dva mjeseca lični dohodak biti umanjen 20 odsto, navodi se na internet stranici RTCG.

XS
SM
MD
LG