Dostupni linkovi

Vlada usvojila protokol ulaska u Srbiju


Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska u državu za građane Srbije i strance u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je nakon sednice.

“Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana”,navodi se u saopštenju Vlade.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova, a jedan od njih je negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata.

Drugi uslov je potvrda koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, građevinarstva, spoljnih poslova i MUP.

“Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi”, stoji u saopštenju.

Krizni štab je takođe preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane 4 zemlje Zapadnog Balkana – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Francuski državljanin u Srbiji: Nikada nisam dobio zvaničan medicinski izveštaj
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

XS
SM
MD
LG