Dostupni linkovi

Predsjednik Skupštine CG saslušan u Tužilaštvu


Ivan Brajović, predsjednik Skupštine CG
Ivan Brajović, predsjednik Skupštine CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, saslušan je u utorak 12.maja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) Crne Gore.

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je krivičnu prijavu protiv Brajovića zbog prodaje zemljišta u Danilovgradu.

Od SDT je traženo da pokrene istragu da li je Brajović prihodovao 150.000 eura od fingirane prodaje zemljišta i da li je predsjednik Atlas grupe, odbjegli biznismen Duško Knežević otpisao dug Brajoviću od najmanje 50.000 eura sa revolving kartice.

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević prozvao je u februaru prošle godine Brajovića da objasni kako je zatvorio obaveze kod Atlas banke po osnovu “višegodišnjih dugovanja na karticama koje nije vraćao” i otvorio sumnju u vezi sa prodajom zemljišta u Danilovgradu.

Dokumentacija koju je objavio Istraživački centar nevladine organizacije MANS pokazuje da je vrijednost zemljišta koje je Brajović prodao bila daleko veća od tržišne, i izražava se sumnja da je kompletan posao Brajović fingirao kako bi opravdao sticanje 150 hiljada eura, neophodnih za namirenje dugova prema bankama.

Brajović je u februaru prošle godine rekao da od 2013. godine nema obaveza prema Atlas banci Duška Kneževića i da je dugovanje na kartici izmirio prodajom dijela naslijeđene zemlje.

U imovinskim kartonima Brajovića objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije nije evidentirano da je do te godine imao kredit kod Atlas banke, niti minuse na kreditnoj kartici kod te banke, koja je sada u stečaju.

Socijaldemokratska partija u junu 2015. godine, tada manja članica vladajuće koalicije, podijelila se na dva dijela.

Fukcioneri SDP-a, predvođeni potpredsjednicima Ivanom Brajovićem i Vujicom Lazovićem izašli su iz stranke, i formirali partiju Socijaldemokrata (SD).

Socijaldemokrate ostale su u koaliciji sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista, dok je SDP prešao u opoziciju.

XS
SM
MD
LG