Dostupni linkovi

U Hrvatskoj nema novih smrtnih slučajeva


Zagreb, Ilustracija
Zagreb, Ilustracija

U Hrvatskoj je zabilježeno 11 novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata, tako da je ukupni broj oboljelih 2.207, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš.

U tom razdoblju nema preminulih i on ostaje 91.

Izliječeno je 1.808 osoba, od toga njih 24 unazad 24 sata. Hospitalizirano je 159 osoba jedna manje nego jučer, a na respiratoru je 11 osoba.

Dio novooboljelih su radnici "Đure Đakovića" iz Slavonskog Broda koji su se sa gradilišta u Švedskoj vraćali 2. svibnja u Hrvatsku avionom iz Frankfurta, kao i jedan novooboljeli u Sisku, jedan novooboljeli u Zadru i jedan novooboljeli strani državljanin u Istri koji su bili s njima u istom avionu.

Ministar Beroš prenio je svoju ispriku i žaljenje koje je uputio obiteljima dviju starijih žena koje su bile žrtve - kako je kazao - velikog i bolnog propusta.

Naime, još u travnju zamijenjen je identitet dviju bolesnica prigodom prijema u Klinički bolnički centar Split.

Jedna je preminula i sahranjena je pod tuđim imenom. Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović dao je svoj mandat na raspolaganje i o prihvaćanju ili neprihvaćanju njegove ostavke odlučit će Upravno vijeće KBC-a Split.

Pokrenut je unutarnji nadzor, a poslana je i inspekcija Ministarstva.

XS
SM
MD
LG