Dostupni linkovi

Dragan Đilas: SSP ostaje pri odluci o bojkotu izbora


Dragan Đilas
Dragan Đilas

Stranka sloboda i pravde (SSP), članica opozicionog Saveza za Srbiju (SzS), ostaje pri ranijoj odluci da bojkotuje predstojeće izbore, izjavo je za N1 predsednik SSP-a Dragan Đilas posle sednice Predsedništva te stranke u zgradi beogradske opštine Stari grad.

Đilas je rekao da su na sednici Predsedništva SSP-a saslušali jedne druge, da je bilo glasova za izlazak na izbore, ali da je odlučeno da se ostane pri odluci o bojkotu izbora na svim nivoima.

U Srbiji su izbori na svim nivoima najavljeni za 21. jun, nakon što je prethodni termin 26. april, odložen zbog pandemije korona virusa.

Đilas je izjavio da su se glasovi čuli pre svega za izlazak na lokalne izbore, jer su, kako je rekao, ljjudi na lokalu pod većim pritiskom nego u Beogradu.

Đilas je istakao da je svestan da odluka o bojkotu "nije laka ni fenomenalna", ali je uveren da će ona omogućiti da u nekoj bližoj budućnosti dođe do promena u Srbiji, i da na pravim izborima dođe do mirne promene vlasti.

Komentarišući odluku Pokreta slobodnih građana (PSG), stranke koju predvodi glumac Sergej Trifunović, da izađe na izbore, a i medijske navode da su još neke opozicione stranke spremne da promene odluku o bojkotu, Đilas je rekao da bi zbog utiska prema Evropi bilo bolje da je opozicija ostala jedinstvena.

XS
SM
MD
LG