Dostupni linkovi

Vlada Crne Gore: Epidemija pod potpunom kontrolom


Nacionalni koordinacioni tim (NKT) Crne Gore saopštio je da će u verske objekte od 11. maja biti moguć ulazak pod određenim uslovima.

Kako je saopšteno u verskom objektu maksimalno jedna osoba može biti na 10 metara kvadratnih, a izvan objekta najviše 20 ljudi, uz obavezno održavanje međusobne distance od dva metra.

"U objektu nose maske svi osim sveštenika u obredu. Na ulazu i izlazu treba da budu postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Zabrana okupljanja je na snazi", navodi se na Tviter nalogu vlade.

Najavljeno je i da je od 11. maja moguć međuopštinski saobraćaj po regionima.

Epidemija kovid-19 u Crnoj Gori je pod potpunom kontrolom, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, nakon što se, kako navode, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) upoznalo sa izveštajem Instituta za javno zdravlje.

"Sve bliže smo Crnoj Gori bez korone! Da li ćemo uspeti, što je značajno za svakog građanina i našu ekonomiju, zavisi samo od nas! Svi se moramo pridržavati svih mera koje su na snazi", poručeno je na Tviter nalogu Vlade.

Broj inficiranih od početka pandemije je 324, broj oporavljenih je 267, dok je trenutno obolelih 49. Osam osoba je umrlo.

XS
SM
MD
LG