Dostupni linkovi

Lufthanza u junu obnavlja neke evropske letove


Lufthanza planira da poveća broj letova u Evropi od juna s obzirom da se ublažavaju restrikcije vezane za epidemiju novog korona virusa.

Ukupno će 80 letelica biti aktivirano u novom planu letenja koji će važiti od juna, što će značiti da će se leteti na ukupno 106 destinacija, uglavnom u Nemačkoj i u Evropi, saopštila je danas kompanija.

Ta najava data je u vreme kada je Lufthanza u pregovorima sa nemačkom državom o pomoći od više milijardi evra, i kada bi država mogla posle 20 godina ponovo da se vrati u vlasništvo kompanije, suočene, kao i ceo sektor aviosaobraćaja, krizom bez presedana.

Gotovo svih 760 aviona grupe Lufthanza trenutno su prizemljeni a broj putnika pao je za 99 odsto.

Od juna 160 aviona će ponovo biti u službi Lufthanze i njenih filijala Jurovings (Eurowings) i Svis (Swiss). Ukupan broj uključuje 80 aviona koji su se u poslednje vreme koristili za vraćanje putnika zarobljenih širom sveta.

Grupa u čijem sastavu su i kompanije Ostrijan (Austrian) i Brasels erlajns (Brussels Airlines) opravdava delimičan nastavak letova rastućim interesovanjem klijenata za avionska putovanja u vreme kada se hoteli i restorani polako ponovo otvaraju a posete su ponovo dozvoljene posle više nedelja izolacije.

XS
SM
MD
LG