Dostupni linkovi

U Hrvatskoj povećan broj novozaraženih, bez preminulih


Medicinsko osoblje ispred zagrebačke bolnice "Dubrava", 21. marta 2020. godine
Medicinsko osoblje ispred zagrebačke bolnice "Dubrava", 21. marta 2020. godine

Nakon više dana sa jednocifrenom brojkom novozaraženih, u Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježeno čak 37 novozaraženih od koronavirusa, tako da je ukupni broj oboljelih 2.163, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

Nema novih žrtava, pa ukupni broj ostaje 86.

Od novozaraženih, njih čak 22 su sa otoka Brača.

BLOG o korona virusu

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je da su svi zaraženi nakon što su posjetili jednog Bračanina koji se vratio iz bolnice u Splitu.

Od 37 osoba koje su ga posjetile zaraženo je njih 22. Na novinarsko pitanje on je kazao kako je moguće da se cijeli Brač stavi u karantenu, ako se ocijeni da bi to pridonijelo suzbijanju bolesti.

Ministar Beroš kazao je kako je pacijent navodno bio negativan na testiranju prigodom otpuštanja iz bolnice, a da se cijeli slučaj istražuje i dalje.

Capak je naglasio da je važno reći da ovaj proboj bolesti nije rezultat popuštanja mjera, dok je ministar Beroš kazao kako ovaj slučaj pokazuje da epidemija još nije završila, i da on mora biti lekcija da nema opuštanja.

U Hrvatskoj je testirano ukupno 43.378 osoba, od toga unazad 24 sata njih 1.448. Postotak pozitivnih na testiranju i dalje pada i sada iznosi 4,48 posto.

XS
SM
MD
LG