Dostupni linkovi

Stefanović: Privedeno 15 osoba zbog incidenata ispred Skupštine Srbije


Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović
Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da policija privela 15 osoba koje su u petak, 8. maja učestvovale "u nasilju ispred Skupštine Srbije i napale Marjana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu".

"Današnji fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu ocenjujem kao čist fašizam. Fizičko obračunavanje sa ljudima, i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim, zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji“, rekao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Nekoliko desetina poslanika i simpatizera opozicionog pokreta Dveri na čelu sa liderom Boškom Obradovićem pokušali su tokom prepodneva da blokiraju ulaz u Skupštinu Srbije ministrima i poslanicima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS). Došlo do verbalnog i fizičkog obračuna, zbog kog je reagovalo i skupštinsko obezbeđenje.

Kamere su snimile poslanika vladajuće većine Marjana Rističevića kako ulazi u zgradu sa pocepanim sakoom, a predsednica parlamenta Maja Gojković rekla da je poslanik Rističević brutalno napadnut.

Predsednik Dveri tvrdio je da nije bilo fizičkog obračuna i da je poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Milovan Drecun fizički nasrnuo na njihovu koleginicu Mariju Janjušević.

Incidenti ispred Skupštine, Dveri blokirale ulaz
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00

Obradović: Uhapšeni funkcioneri i članovi Dveri

Lider Dveri Boško Obradović objavio je na Tviteru da su uhapšeni funkcioneri tog pokreta Milovan Jakovljević, Slaviša Miletić, Ivan Grbić, Dejan Filipović, i još 10 članova Dveri iz Beograda, Požarevca i Velike Plane.

"Političke kukavice hapse po parkovima kad smo se razišli", napisao je Obradović na Tviteru.

Ministar policije je u saopštenju naveo da će privedeni uskoro biti izvedeni pred sudove za prekršaje koji će im izreći kazne u skladu sa zakonom.

"Policija i drugi nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja", naveo je Stefanović, a prenosi MUP.

Incidente ispred Skupštine osudili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi i poslanici vladajuće većine.

XS
SM
MD
LG