Dostupni linkovi

U RS umrlo šest osoba kod kojih je potvrđen korona virus


Banjaluka
Banjaluka

U Republici Srpskoj, preminulo je šest pacijenata od posljedica COVID-19, tokom posljednja 24 sata, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, bolnice Trebinje, i bolnice u Doboju.

Tako je u ovom bosanskohercegovačkom entitetu ukupno od posljedica te bolesti preminulo 50 osoba.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na redovnoj konferenciji za novinare u Banjaluci, u srijedu, kako je korona virus u posljednja 24 sata u tom entitetu potvrđen kod trideset pacijenata od 659 testiranih. Među potvrđenim slučajevima je jedan doktor iz Nevesinja.

“Ukupno je testirano 140 uzorka uzetih od zdravstvenih radnika i svi su bili negativni”, kazao je Šeranić.

U Republici Srpskoj ukupno 1.015 osoba je zaraženo krona virusom, oporavila se 391 osoba.

U narednom periodu, naveo je Šeranić, bit će razmatrano popuštanje mjera iz domena sportskih aktivnosti i održavanja treninga profesionalnih sportaša. Igranje utakmica neće biti moguće prije 1. jula.

Policijski sat u Republici Srpskoj zbog praznika Đurđevdan počinje u srijedu u 15 sati i trajat će do četvrtka do pet sati.

U ovom bosanskohercegovačkom entitetu od 6. maja, ukida se obaveza nošenja rukavica na javnim mjestima. Na otvorenim površinama više nisu potrebne rukavice, ali ostaje obaveza nošenja maski.

U zatvorenom prostoru obavezne su i maska i rukavice.

XS
SM
MD
LG