Dostupni linkovi

Putin odlikovao Kim Džong Una


Ruski ambasador u Severnoj Koreji uručio je priznanje ministru spoljnih poslova te zemlje (5. maj 2020)
Ruski ambasador u Severnoj Koreji uručio je priznanje ministru spoljnih poslova te zemlje (5. maj 2020)

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je severnokorejskog lidera Kim Džong Una prigodnom ratnom medaljom povodom 75-godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom, saopštila je u utorak ruska ambasada u Pjongjangu.

Ratno odlikovanje je lideru Severne Koreje dodeljeno zbog uloge u očuvanju sećanja na sovjetske vojnike koji su poginuli na severnokorejskoj teritoriji, navodi se u saopštenju.

Ruski ambasador u Severnoj Koreji, Aleksandar Macegora uručio je priznanje ministru spoljnih poslova te zemlje Ri Son-gvonu.

Kim Džong Un nije prisustvao ceremoniji.

Slike sa susreta u Pjongjangu pokazuju kako ruski i severnokorejski zvaničnici nose zaštitne maske iako Severna Koreja nije do sada prijavila ni jedan slučaj zaraze korona virusom.

Prošle godine Rusija je pozvala Kima da poseti Moskvu 9.maja i prisustvuje vojnoj paradi povodom 75-ogodišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, ali je Putin prošlog meseca odlučio da se parada odloži na neodređeno vreme zbog pandemije.

Pre pet godina, severnokorejski lider odbio je isti poziv za 70-ogodišnjicu obeležavanja, a kao razlog naveo je domaće poslove.

XS
SM
MD
LG