Dostupni linkovi

Grčka se nada početku turističke sezone od 1. jula


Ostrvo Krf
Ostrvo Krf

Grčka se nada početku turističke sezone od 1. jula, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis prvog dana ublažavanja mera zabrane kretanja.

"Grčka će u najboljem slučaju početi 1. jula svoje turističke aktivnosti i radimo na tome", rekao je Micotakis u intervjuu američkoj televizijskoj mreži Si En En (CNN).

Micotakis je rekao da ukoliko se turisti testiraju na korona virus pre dolaska i ako imaju (lekarski) nadzor, onda ovogodišnja turistička sezona ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od prethodnih.

Putnici koji stižu u Grčku trenutno moraju na testiranje po dolasku na aerodrom, posle čega odlaze u hotel na karantin do rezultata testa. I ako je putnik negativan na test, mora da provede 14 dana u samoizolaciji.

U Grčkoj je od korona virusa preminulo 146 osoba, a zaraženo je 2.632.

Grčka je počela danas sa postepenim ukidanjem restriktivnih mera koje su trajale 42 dana kako bi se sprečilo širenje korona virusa u toj zemlji.

Od jutros, ljudi u Grčkoj mogu da izlaze iz svojih domova i ne moraju da šalju poruke ili dobiju pisanu dozvolu za boravak na otvorenom, navode vlasti te zemlje.

Otvorena su takođe i prva preduzeća kao deo najava vlasti o postupnom ponovnom otvaranju ekonomije.

XS
SM
MD
LG