Dostupni linkovi

Pomoć UNDP-a za BiH u poljoprivredi i turizmu


Donacija EU i UNDP-a početkom aprila
Donacija EU i UNDP-a početkom aprila

Predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Neder (Steliana Nedera) podsjetila je na nedavno pokrenut projekat ''EU4Agri'' kroz koji će UNDP u naredne četiri godine pružiti finansijsku podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru i ruralnom razvoju u Bisni i Hercegovini iznosu od oko 15 miliona evra, na sastanku predstavnika UNDP-a u BiH i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca.

Na sastanku je rečeno da UNDP planira prilagođavanje podrške tekućeg projekta ''Via Dinarica'' potrebama i zahtjevima za oporavak turizma od posljedica pandemije COVID-19.

S tim u vezi, ministar Košarac istakao je da je turizam jedna od najugroženijih privrednih grana u novonastalim okolnostima, te da intenzivno razgovara sa međunarodnim finansijskim organizacijama kako bi se obezbijedila sredstva za oporavak ovog sektora, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o međunarodnoj finansijskoj podršci za mala i srednja preduzeća.

Tema razgovora bio je i energetski sektor, te je usaglašeno da je BiH na pragu ispunjenja evropske obaveze od 40 posto obnovnjivih izvora energije u finalnoj potrošnji.

XS
SM
MD
LG