Dostupni linkovi

Hrvatska: Pet novozaraženih, jedna osoba preminula od COVID-19


U Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježeno pet novozaraženih, tako da je ukupni broj oboljelih u Hrvatskoj 2.101, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

Testirano je 39.040 osoba, od toga unazad 24 sata njih 956. Postotak pozitivnih i dalje pada, tako da unazad 24 sata iznosi 5,38 posto.

Unazad 24 sata preminula je jedna ženska osoba u Splitu, kronična bolesnica u dobi od 60 godina, tako da je ukupni broj preminulih od koronavirusa u Hrvatskoj 80. Oporavljene su 1.522 osobe, od toga unazad 24 sata njih 33.

Od petero novozaraženih troje je iz Osječko-baranjske županije, i po jedna iz Splitsko-dalmatinske i iz Koprivničko-križevačke županije.

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je o novom ublažavanju antiepidemijskih mjera - na pogrebima i ispraćajima ubuduće može biti ne samo najuža obitelj, već obitelj, a ubuduće je dopušteno cvijeće i glazba uživo u tim prigodama.

Također, i prigodom ceremonije sklapanja braka i registriranog partnerstva ubuduće je dopuštena prisutnost ne više samo najuže obitelji, već obitelji bez ograničenja.

On je izrazio uvjerenje da će se naći rješenje za vozače teretnih kamiona koji su nezadovolji režimom samoizolacije o da će se izbjeći mogućnost eventualne blokade.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr Fran Mihaljević u Zagrebu dr. Alemka Markotić je - na pitanje o pripremljenosti hrvatskog zdravstvenog sustav u slučaju drugog vala epidemije - kazala kako je Hrvatska "spremna, spremnija nego neki drugi dijelovi svijeta."

XS
SM
MD
LG