Dostupni linkovi

Najniža smrtnost u Španiji u poslednjih mesec i po dana


Rio park u Madridu
Rio park u Madridu

Španski zdravstveni zvaničnici drugi dan zaredom prijavljuju 164 umrlih od korona virusa, što je najniža smrtnost na dnevnom nivou u proteklih šest nedelja.

U Španiji je od COVID - 19 umrlo ukupno 25.428 ljudi. Najnoviji podaci predstavljaju predah za zemlju koja je provela sedam nedelja pod strogim merama blokade i koja je danas ušla u prvu fazu od četiri koliko je predviđeno za povratak u relativno normalno funkcionisanje, za koje se očekuje da će trajati skoro dva meseca.

Ljudi su se prvi put odvažili da odu kod frizera, da kupe naočare ili hranu za poneti, aktivnosti koje su dozvoljene pod uslovom da su ranije zakazane.

Mnoge manje prodavnice su i dalje zatvorene, jer njihovi vlasnici još rade na ispunjavanju strogih smernica, koje je vlada saopštila tek juče, kada je reč o higijeni kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi.

Vlada je počela da distribuira 14 miliona respiratora većim prevoznicima jer je njihovo nošenje obavezno u javnom prevozu.

Političke tenzije u zemlji rastu, jer su opozicione stranke kritične prema ponašanju premijera Pedra Sančeza o krizi i prete da blokiraju produženje vanrednog stanja na glasanju u parlamentu kasnije ove nedelje.

XS
SM
MD
LG